マイハートな話

okitanyome.exblog.jp

クリスマスクッキング

a0047200_20462441.jpg

月に2回のお楽しみのクッキングです♪

クリスマスの飾りでインターナショナルスクールは賑やかよ!
a0047200_2048838.jpg


Mediterranean Salmon fillet

オリーブ、ドライトマトのオリーブオイル漬けをバジルの葉にくるんで
サーモンに埋め込んで、塩コショウ、オリーブオイルをかけオーブンで20分焼く。
a0047200_20574710.jpg

焼きあがりです。
a0047200_2058360.jpg

オリーブ入りのマッシュポテト、
レタスとグリーンピースなどのソテーを添えます。

a0047200_20581388.jpg


1 whole salmon fillet , about 800g, skin-on and well trimmed (organic farmed salmon is best)
9 marinated sundried tomatoes , halved
18 black olives , preferably Niçoise, pitted
18 basil leaves
3 tbsp olive oil

Heat oven to 200C/fan 180C/gas 6. Lay the salmon on a board and, using an apple corer, make 18 holes in rows of hree in the salmon fillet, just going down to the skin, but not cutting all the way through.

Take a piece of sun-dried tomato and an olive and, using a basil leaf as a wrapper, roll up into a tight little parcel. Each parcel should be just big enough to plug into one of the holes.

As you roll each parcel, stuff them into the holes until they are all filled.

Place the salmon fillet on a piece of greased foil on a baking tray, then season with salt and pepper and drizzle with the olive oil. Roast in the oven for 20 mins until just cooked. Remove from the oven and leave to cool until just warm, then carefully lift the salmon onto a serving dish and serve, or leave to cool completely (see Gordon's tips, below).


でもなんといっても、ソースが最高に美味しかった
オリーブオイル、バルサミコ、にんにく、オリーブをミキサーでガァー!
外国の料理は、ソースが多種多様で面白いわ。


先生のニッキーが小さい時に食べてた「ブライダルスライス」
スコットランドのケーキだそうです。

ネットや本に載ってないので、
わざわざイギリスに電話してレシピを聞いたそうな。

Bridal slice
a0047200_20521487.jpg


なんか懐かしい味がしたわ。
スコットランドの昔を知ってるわけでないのに・・・・
[PR]
by my-heart103 | 2008-12-03 21:07 | コンサート、音楽