マイハートな話

okitanyome.exblog.jp

2008年 09月 10日 ( 2 )

史上最強の美味しく簡単料理

今日はインターナショナルスクールのクッキング

最高に美味しかった!!
最高に簡単だった!!!!


Creamy salmon & sugar snap pasta

a0063103_821517.jpg


こんなに簡単なのに、手間暇かけたように見えるクリームパスタ

 サケは、ワイン振って、チ~ン!して、骨取って、身をほぐしておく。

 パスタを茹で、水気を切った熱いパスタに
 サケ、生のベビーリーフ、チンした絹サヤ、
 生クリーム、レモンの皮すりおろし&汁、塩コショウを、混ぜるだけ!



パスタが熱いから、生のベビーリーフが、茹でた風の野菜になるんです。
生クリームも、パックから直接投入なんだけど、
熱で、まったりクリーム状に!

唯一面倒な作業は、チンしたサケの身をほぐすコト。
でも、スモークサーモンや、生ハムにしてもOKだって!

「レモンの皮&汁」も、ポッカレモンにすると、
もう、茹でるだけの行程となります。

クッキングはお昼なんだけど、
これをウチで、夜も作ちゃいました~~!

好評でしたよぉemoticon-0148-yes.gif



Boil the pasta, adding the sugar snaps to the water 2 mins before cooking time is up. Cool under running water, then drain. You can steam the salmon over the pasta pan for about 7 mins if you have a steamer basket, or put onto a heatproof plate and microwave on High for 2-3 mins until the flesh flakes easily. Peel away any skin, break into large flakes, then allow to cool.

Mix the lemon zest, juice and crème fraîche together, then season to taste. If you need to, loosen with a few tbsp of water to make the consistency of double cream. Toss the pasta, peas and rocket into the dressing, flake in the salmon, then gently turn in the bowl a few times.


桃のタルトも、ビックリするほどの美味しさemoticon-0152-heart.gif

Peach & almond tart

a0063103_7564316.jpg


To make the pastry, whizz the flour, butter, sugar and a pinch of salt in a food processor until it resembles breadcrumbs then tip into a large bowl. Make a well in the centre and add the egg yolk and 2 tsp cold water. Start by mixing with a knife and then, using your hand, knead lightly until the dough comes together. Flatten into a disc, cover with clingfilm and chill for no more than 1 hour.

On a lightly floured surface roll out the pastry to 3mm thick and line a rectangular 28 x 20 cm or 24cm round fluted tart tin with a depth of 2.5 cm. Lightly prick the base and chill for 20 minutes. Heat the oven to 180C/fan 160C/gas 4.

Line the pastry case with baking parchment and fill with baking beans. Bake for 20 minutes or until the pastry is a pale golden colour. Remove the baking beans and brush the pastry case with a little egg white then return to the oven for a further 2 minutes. Remove and cool slightly.

Cut each of the peaches into 6 wedges. Heat the wine, sugar, lemon juice and 100ml water in a wide pan over a medium heat to dissolve the sugar. Bring to the boil, reduce to a simmer and add the peach wedges. Poach for about 10 minutes until tender. Remove and cool. Simmer the remaining syrup until it is reduced to about 6-8 tbsp.
a0063103_832167.jpg

こんな大きくってきれいな桃を焼くのは、もったいな~~い!
でも、生の美味しい桃だから、ケーキが美味しいんだよね~

コレかなり大きいお皿だよ。子供の頭くらいの大きい桃でした。


To make the frangipane, finely chop the almonds and hazelnuts in the food processor and remove. Cream the butter and sugar in the food processor until pale. Gradually add the beaten eggs, mixing well between each addition. Fold in the nuts, flour and lemon zest and mix until smooth.

Tip the filling into the tart tin and level. Arrange the peaches on the top and slide the tart onto a baking tray. Bake for about 30 minutes or until golden.
a0063103_841773.jpg


Brush the warm tart with some of the syrup, cool and then serve the rest of the syrup on the side.

a0063103_853683.jpg



桃とクリームが余ったので、おまけを焼きました!
タルト生地はないけど、こっちも美味しかったよ~~♪
a0063103_855247.jpg

[PR]
by my-heart103 | 2008-09-10 23:59 | コンサート、音楽

クッキングの先生はスクラップブッキングの先生もしてるの

クッキングのニッキーのスクラップブッキングの素敵な作品が、
本に掲載されました♪
それも、私たちのクッキングクラスのです~emoticon-0166-cake.gif
写真は、私の撮ったものです(*^m^)v

a0063103_7185228.jpg

a0063103_7203260.jpg


a0063103_719852.jpg
a0063103_7194665.jpg

a0063103_7205690.jpg
a0063103_7211183.jpg
a0063103_7212397.jpg
a0063103_721386.jpg
a0063103_7215051.jpg

[PR]
by my-heart103 | 2008-09-10 23:58 | 生活、料理