マイハートな話

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録音

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短い曲ばかり10曲を録音しました♪

間違えないように、慎重に弾くので疲れました~~

日ごろ、いかに適当に弾いているのかってemoticon-0141-whew.gif
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by my-heart103 | 2013-03-20 22:48 | コンサート、音楽

タイ料理

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Beef and Bamboo Shoot Curry

Gang Naw Mai Neuw Sub

Ingredients:

1/2 can bamboo shoots
240 ml coconut milk
1 tablespoon red curry paste
2 tablespoons fish sauce
250 g ground beef
360 ml water

Preparation:

Cut bamboo shoots into small pieces along the grain.

Pour half of the coconut milk into a large pot, over low to medium low heat. Add the red curry paste. Break up the paste and mix it with coconut milk. Stir constantly. Lower the heat if it splatters too much. After a few minutes you'll see red oil starts to bubble up.

Add ground beef. Stir and coat ground beef with curry sauce.
Add bamboo shoots when beef starts to brown. Stir the bamboo shoots in.

Add the rest of the coconut milk and water and the fish sauce.

Let the curry boil for a few minutes until everything is cooked.

Serve hot with rice.



Thai Green Chicken Curry

Gang Kiew Wan Gai

Ingredients:

500 g chicken breast
1 thinly sliced chili pepper
240 ml coconut milk
1-2 tablespoons green curry paste
6-7 eggplants
2 tablespoons fish sauce
4-5 kaffir lime leaves
1 tablespoon sugar
Thai basil
240 ml water

Preparation:

Cut the breast meat into bite size.
Cut the eggplants into cubes.
Wash and pick kaffir lime leaves by ripping the center stems from the leaves
Slice the chili thin, lengthwise.
Wash and pick Thai basil.

Into a pot over medium heat, pour half of the coconut milk and green curry paste. If your coconut milk separates and has cream on the top, use the cream. Mix the paste with coconut milk well. Keep stirring to prevent bottom from sticking and burning.

Add chicken into the curry mixture. Stir to coat the chicken for a couple minutes, until it is partially cooked. Add the eggplants. Stir more.

Add the rest of coconut milk and 1 cup of water. Let it simmer for 10 minutes or until the chicken is fully cooked.

Add the seasonings; fish sauce and sugar. Add the slivers of red chili pepper and kaffir lime leaves. Let it boil one more time. When you are ready to serve, add the Thai basil. Stir to mix the basil in and immediately turn off the heat to keep the basil green. Quickly pour onto serving bowl.
Serve with rice or thin rice noodles




Thai Yellow Curry with Seafood


Ingredients:

4 scallops
6 tiger prawns (peeled, deveined, but leave the tails on)
12-15 mussels and clams
1 small zucchini (cut into slices)
2 tablespoons of Thai yellow curry paste
1 small can of coconut milk
Fish sauce to taste
Sugar to taste
Curry leaves/basil leaves/kaffir lime leaves (optional but would be nice)

Preparation:

Heat up some oil in the wok and add in the curry paste. Stir it until you smell the aroma.

Add in all the sea food and zucchini to give them a quick stir. Add in the coconut milk. Cover the wok and bring it to boil.

Add fish sauce and palm sugar to taste (this dish should taste creamy, salty, and sweet).

Add some curry leaves/basil leaves/kaffir lime leaves if you have them handy.

If the curry is too thick, add some water.

Serve hot with plain white steamed rice.


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~おまけ~

ふーみんの作った「カントリーマァムクッキー」

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by my-heart103 | 2013-03-13 23:44 | インターナショナルクッキング

マーマレード

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by my-heart103 | 2013-03-12 17:41

ハナ金カレー部活動

【ハナ金カレー部】 3月8日 Vol.1

カレーピクルス

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カリフラワー、かぶ、にんじんを漬けこみました。はずれなしの最高に美味しいピクルスです(*^^)v


【ハナ金カレー部】 3月8日 Vol.2

パイ包み壺カレー

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ケーニヒスクローネの壺のケーキを、東京のカレー部活仲間から頂きました。

お礼の意味を込めまして、カレーにしました。

壺に入れて、オーブンで焼くとカレーがあっちっちに煮詰まって、すごうま(*^^)v


下の☆の皿は、次男くんが、小学校3年の時に作った皿です。

マジックのふたをスタンプのようにおして☆型にへこませ、

ソコに青いワインビンを砕いて入れて窯で焼きました(^o^)

とっておきのお皿です。


【ハナ金カレー部】 3月8日 Vol.3

カレーセット


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先週、東京のカレー部仲間に頂いたカレーの「お菓子」

都庁展望室に持って行ったけど、

とてもそこで作って食べれる物ではありませんでした・・・。

結構手間のかかるモノで、

ごはん粉に水いれ練って、ジャガイモも練って形つくり、衣つけコロッケにし、

カレーを練って、ごはんにかける!

でも、これが想定外の美味しいもので、驚きました(@_@;)

私的には、ヒットの「お菓子」でした(*^^)v


【ハナ金カレー部】 3月1日

本日のハナ金カレーは、都庁展望室でミッションクリア( ̄^ ̄)ゞ

頂いたカレーセットはこの場所で水入れてコネコネする勇気がなかったので、

次回のブ活動で^ ^

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【ハナ金カレー部】 2月22日

最強元気カレー

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今週も大根カレーにしました。それに海老アボカドを潰して混ぜて!

我が家はこれから1週間は体力勝負です。

明日は広島、あさって福山、28日は東京で、

ダンナのマイハートカルテットのコンサート♪(裏方業務)

その間にもダンナと私2人でのコンサート4回♪ 

私は児童施設での仕事も入ってます。病気になんてなるわけにいかんとです!

カレーには、大根、チキンたくさん入れました。

アボカドは、ギネスブックに「世界一栄養価の高い果物」と登録され、

海老は栄養ドリンクに含まれてる「タウリン」が多く、最強タッグ!

これで、元気に頑張りますっo(^^)o 
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by my-heart103 | 2013-03-08 22:22 | カレー

ディズニーランド

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by my-heart103 | 2013-03-02 23:24 | 旅行、お散歩

ドイツの音大時代の同窓会 in 新宿

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by my-heart103 | 2013-03-01 23:48 | ドイツ

ドイツ、ドルトムント時代の同窓会


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by my-heart103 | 2013-03-01 22:43 | ドイツ