2012年 03月 30日
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by my-heart103
| 2012-03-30 23:08
| コンサート、音楽
2012年 03月 27日
マイ・ハート「1ノート・1コイン」コンサート Vol.26 in 庄原市
~伝えよう笑顔と心~
◆日時:2012年 3月30日(金)開演:18時30分(開場:18時)
◆場所:庄原市民会館(0824-72-4242)
◆出演:マイ・ハート弦楽四重奏団
「伝えよう笑顔と心」スペシャル合唱団(庄原女声合唱団+庄原児童合唱団)
◆主催:「マイ・ハート・コンサート」推進委員会
◆共催:庄原市、庄原市教育委員会
◆後援:庄原商工会議所、広島経済同友会備北支部、備北商工会、東城商工会
庄原ロータリークラブ、東城ロータリークラブ、庄原ライオンズクラブ
庄原青年会議所、国際ソロプチミスト庄原、広島みどり信用金庫
◆入場料:一般;1000円、小・中・高500円[全席自由]
◆販売所:[庄原]庄原市民会館/食彩館ゆめさくら/ザ・ビッグ庄原店/ジョイフル
[三次]サングリーン/CCプラザ

さあ!本格的なクラシックを愉しもう!
マイ・ハート・コンサート in くらはし
◆日時:2012年 3月31日(土)開演:18時(開場:17時30分)
◆場所:呉市倉橋体育館(呉市倉橋町539-1・桂浜温泉館となり)
◆出演:マイ・ハート弦楽四重奏団
昆野智佳子(ソプラノ)
「伝えよう笑顔と心」スペシャル合唱団
◆主催:「くらはしと音楽」委員会
◆後援:呉市倉橋公民館、倉橋ライオンズクラブ、中国新聞音戸販売所
呉信用金庫倉橋支店、広島銀行音戸支店、もみじ銀行音戸支店
◆協賛:みどり薬局
◆入場料:無料 [全席自由]
◆問合せ:0823-50-1003

~伝えよう笑顔と心~
◆日時:2012年 3月30日(金)開演:18時30分(開場:18時)
◆場所:庄原市民会館(0824-72-4242)
◆出演:マイ・ハート弦楽四重奏団
「伝えよう笑顔と心」スペシャル合唱団(庄原女声合唱団+庄原児童合唱団)
◆主催:「マイ・ハート・コンサート」推進委員会
◆共催:庄原市、庄原市教育委員会
◆後援:庄原商工会議所、広島経済同友会備北支部、備北商工会、東城商工会
庄原ロータリークラブ、東城ロータリークラブ、庄原ライオンズクラブ
庄原青年会議所、国際ソロプチミスト庄原、広島みどり信用金庫
◆入場料:一般;1000円、小・中・高500円[全席自由]
◆販売所:[庄原]庄原市民会館/食彩館ゆめさくら/ザ・ビッグ庄原店/ジョイフル
[三次]サングリーン/CCプラザ

さあ!本格的なクラシックを愉しもう!
マイ・ハート・コンサート in くらはし
◆日時:2012年 3月31日(土)開演:18時(開場:17時30分)
◆場所:呉市倉橋体育館(呉市倉橋町539-1・桂浜温泉館となり)
◆出演:マイ・ハート弦楽四重奏団
昆野智佳子(ソプラノ)
「伝えよう笑顔と心」スペシャル合唱団
◆主催:「くらはしと音楽」委員会
◆後援:呉市倉橋公民館、倉橋ライオンズクラブ、中国新聞音戸販売所
呉信用金庫倉橋支店、広島銀行音戸支店、もみじ銀行音戸支店
◆協賛:みどり薬局
◆入場料:無料 [全席自由]
◆問合せ:0823-50-1003

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by my-heart103
| 2012-03-27 22:02
| コンサート、音楽
2012年 03月 21日
chicken fajitas with home-made guacamole and salsa

• 1 red pepper
• 1 medium red onion
• 1 skinless, boneless chicken breasts, preferably higher welfare
• 1 teaspoon smoked paprika
a small pinch of ground cumin
• 2 limes
• olive oil
• freshly ground black pepper
• 4 small, or 2 large flour tortillas
• 1 x 150ml tub of good-quality low-fat natural yoghurt
• 50g Cheddar cheese
For the salsa:
• ½–1 fresh red chilli, to your taste
• 15 ripe cherry tomatoes
• a small bunch of fresh coriander
• sea salt and freshly ground black pepper
• 1 lime
• extra virgin olive oil
For the guacamole:
• a small handful of mixed-colour cherry tomatoes
• ½-1 fresh red chilli
• a few sprigs of fresh coriander
• 1 ripe avocado
• 1 lime

1. Put your griddle pan on a high heat.
2. Halve and deseed your pepper and cut it into thin strips. Peel, halve, and finely slice your onion. Slice your chicken lengthways into long strips roughly the same size as your pepper strips.
3. Put the peppers, onion, and chicken into a bowl with the paprika and cumin. Squeeze over the juice of half a lime, drizzle over a lug of olive oil, season a good pinch of pepper and mix well. Put to one side to marinate for 5 minutes or so while you make your salsa.
4. Finely chop your chilli. Roughly chop your tomatoes and the coriander, stalks and all.
5. Put the chilli and tomatoes into a second bowl with the salt and pepper and the juice of 1 lime, then stir in your chopped coriander.
6. Use a pair of tongs to put all the pieces of pepper, onion, and chicken into your preheated pan to cook for 6 to 8 minutes until the chicken is golden and cooked through. As the pan will be really hot, keep turning the pieces of chicken and vegetables over so they don’t burn – you just want them to lightly chargrill to give you a lovely flavour. Give the pan a little love and attention and you'll be laughing.
7. To make the guacamole, squeeze a handful of cherry tomatoes onto a board. Finely chop up the flesh with ½ -1 red chilli and a handful of coriander leaves, including the top part of the stalks.
8. Halve and stone the avocado, then squeeze it over a board so the flesh comes out of the skin. Discard the skin. Squeeze over the lime juice and chop everything together until fine. Taste and adjust the flavours, if needed.
9. Warm your tortillas up in a microwave or a warm dry frying pan. Divide your warmed tortillas between your serving plates. Halve your remaining lime and squeeze the juices over the sizzling pan.
10. At the table, carefully help yourselves to the chicken and vegetables straight from the hot grill pan. Just be sure to put it down on top of something that won’t burn, like a chopping board.
11. Serve with bowls of plain yogurt and guacamole alongside your Cheddar, a grater, and your lovely fresh salsa.


Potato Chip Cookies

1 cup butter, softened
3/4 cup granulated sugar
3/4 cup crushed potato chips (ridged or regular)
1/2 cup ground pecans
1 teaspoon pure vanilla extract
2 cups all-purpose flour
1/4 cup confectioners’ sugar
1. Preheat oven to 350 degrees and line a baking sheets with parchment paper.
2. In the bowl of a stand mixer, fitted with the paddle attachment, or with a hand mixer in a large bowl, cream together the butter and granulated sugar until light and fluffy; about 3 minutes. With your mixer on low speed, add in potato chips and pecans and mix on low speed until fully incorporated. Add vanilla and mix until thoroughly combined. Stir in flour and mix the flour is just combined; do not over-mix.
3. Using a medium cookie scoop (1 ½ tablespoons) scoop dough into 1 inch balls. Place dough balls 2 inches apart on prepared baking sheets.
4. Slightly flatten each dough ball with a glass dipped in confectioners’ sugar.
5. Bake in preheated oven for 12-15 minutes or until lightly browned. Allow cookies to cool on the baking sheet for 5 minutes before removing to a wire rack.
6. If desired, garnish cooled cookies with a drizzle of melted chocolate and a sprinkling of fine sea salt.



料理本の為に撮影しました。




• 1 red pepper
• 1 medium red onion
• 1 skinless, boneless chicken breasts, preferably higher welfare
• 1 teaspoon smoked paprika
a small pinch of ground cumin
• 2 limes
• olive oil
• freshly ground black pepper
• 4 small, or 2 large flour tortillas
• 1 x 150ml tub of good-quality low-fat natural yoghurt
• 50g Cheddar cheese
For the salsa:
• ½–1 fresh red chilli, to your taste
• 15 ripe cherry tomatoes
• a small bunch of fresh coriander
• sea salt and freshly ground black pepper
• 1 lime
• extra virgin olive oil
For the guacamole:
• a small handful of mixed-colour cherry tomatoes
• ½-1 fresh red chilli
• a few sprigs of fresh coriander
• 1 ripe avocado
• 1 lime

1. Put your griddle pan on a high heat.
2. Halve and deseed your pepper and cut it into thin strips. Peel, halve, and finely slice your onion. Slice your chicken lengthways into long strips roughly the same size as your pepper strips.
3. Put the peppers, onion, and chicken into a bowl with the paprika and cumin. Squeeze over the juice of half a lime, drizzle over a lug of olive oil, season a good pinch of pepper and mix well. Put to one side to marinate for 5 minutes or so while you make your salsa.
4. Finely chop your chilli. Roughly chop your tomatoes and the coriander, stalks and all.
5. Put the chilli and tomatoes into a second bowl with the salt and pepper and the juice of 1 lime, then stir in your chopped coriander.
6. Use a pair of tongs to put all the pieces of pepper, onion, and chicken into your preheated pan to cook for 6 to 8 minutes until the chicken is golden and cooked through. As the pan will be really hot, keep turning the pieces of chicken and vegetables over so they don’t burn – you just want them to lightly chargrill to give you a lovely flavour. Give the pan a little love and attention and you'll be laughing.
7. To make the guacamole, squeeze a handful of cherry tomatoes onto a board. Finely chop up the flesh with ½ -1 red chilli and a handful of coriander leaves, including the top part of the stalks.
8. Halve and stone the avocado, then squeeze it over a board so the flesh comes out of the skin. Discard the skin. Squeeze over the lime juice and chop everything together until fine. Taste and adjust the flavours, if needed.
9. Warm your tortillas up in a microwave or a warm dry frying pan. Divide your warmed tortillas between your serving plates. Halve your remaining lime and squeeze the juices over the sizzling pan.
10. At the table, carefully help yourselves to the chicken and vegetables straight from the hot grill pan. Just be sure to put it down on top of something that won’t burn, like a chopping board.
11. Serve with bowls of plain yogurt and guacamole alongside your Cheddar, a grater, and your lovely fresh salsa.


Potato Chip Cookies

1 cup butter, softened
3/4 cup granulated sugar
3/4 cup crushed potato chips (ridged or regular)
1/2 cup ground pecans
1 teaspoon pure vanilla extract
2 cups all-purpose flour
1/4 cup confectioners’ sugar
1. Preheat oven to 350 degrees and line a baking sheets with parchment paper.
2. In the bowl of a stand mixer, fitted with the paddle attachment, or with a hand mixer in a large bowl, cream together the butter and granulated sugar until light and fluffy; about 3 minutes. With your mixer on low speed, add in potato chips and pecans and mix on low speed until fully incorporated. Add vanilla and mix until thoroughly combined. Stir in flour and mix the flour is just combined; do not over-mix.
3. Using a medium cookie scoop (1 ½ tablespoons) scoop dough into 1 inch balls. Place dough balls 2 inches apart on prepared baking sheets.
4. Slightly flatten each dough ball with a glass dipped in confectioners’ sugar.
5. Bake in preheated oven for 12-15 minutes or until lightly browned. Allow cookies to cool on the baking sheet for 5 minutes before removing to a wire rack.
6. If desired, garnish cooled cookies with a drizzle of melted chocolate and a sprinkling of fine sea salt.



料理本の為に撮影しました。



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by my-heart103
| 2012-03-21 23:54
| インターナショナルクッキング
2012年 03月 20日
動物が大好き
動物が私を見てるような、
よく目が合うんです。・・・って気のせいかなぁ?
動物園の飼育係になりたいなぁ~って思ったこともあります。
一日中でも、ここにいたい!
入って、まずパンダ舎があるので、ゆっくりじっくり見ちゃって、
その後、ガイドツアーに参加しました。

これが、とっても面白くって
「へぇ~~! ほぉ~~!! そうなんだ!!!」
の連続でしたね。

「ぞうの足、前と後ろ、どっちが大きいでしょう?」

「実は、前の足が大きいんですねぇ~~」
前側に、頭や鼻など重たいものがあるからですって!

フクロウの足のはく製や、

たかの足や・・・

はたまた、「トラの爪」までも\(◎o◎)/!

動物にとって、足は生きるために、いろんな進化を遂げてるんだ!
って、感心しました。
45分の、このツアーはお勧めですよ(*^^)v 無料ですし!
ツアーのあとは、また一人でとぼとぼお散歩



トラのおやつ



ミーヤキャットとワタシのカメラ(^^ゞ

東京のど真ん中にこんな自然がいっぱいで広い動物園があるなんて、贅沢ですね。
また、いこ~~~っと!



動物が私を見てるような、
よく目が合うんです。・・・って気のせいかなぁ?
動物園の飼育係になりたいなぁ~って思ったこともあります。
一日中でも、ここにいたい!
入って、まずパンダ舎があるので、ゆっくりじっくり見ちゃって、
その後、ガイドツアーに参加しました。

これが、とっても面白くって
「へぇ~~! ほぉ~~!! そうなんだ!!!」
の連続でしたね。

「ぞうの足、前と後ろ、どっちが大きいでしょう?」

「実は、前の足が大きいんですねぇ~~」
前側に、頭や鼻など重たいものがあるからですって!

フクロウの足のはく製や、

たかの足や・・・

はたまた、「トラの爪」までも\(◎o◎)/!

動物にとって、足は生きるために、いろんな進化を遂げてるんだ!
って、感心しました。
45分の、このツアーはお勧めですよ(*^^)v 無料ですし!
ツアーのあとは、また一人でとぼとぼお散歩



トラのおやつ



ミーヤキャットとワタシのカメラ(^^ゞ

東京のど真ん中にこんな自然がいっぱいで広い動物園があるなんて、贅沢ですね。
また、いこ~~~っと!


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by my-heart103
| 2012-03-20 10:14
| 旅行、お散歩
2012年 03月 20日
1週間前になってしまいましたが・・・
3泊4日の関東遠征の最終日、上野動物園へ行ってきました。

一人徘徊が大好きなワタシ
いつもは、鎌倉、横浜へ行くことが多いのですが、
寒いけど、お天気がとっても良かったので、
今回はのんびり動物に逢いに行きたいなぁっ~~てね(*^^)v
ここに来たのは、何十年ぶりだろう?!
楽しい工夫がいろいろされてて、ホント楽しい
なんといっても、まずはパンダ!

シンシンは、うろうろ、ぐるぐる~あっちこっちに歩き回っていました。



リーリーはといえば・・・
まったく動く気配なし!


せめて、コッチをむいて寝てくれてたらねぇ~~

西園の方に行ったころには、お腹がペコペコ

竹皮パンダ弁当(¥580)を池のほとりで食べちゃった(*^^)v


パンダの顔を食べるのが可哀想な気がして・・・

結局は、最後に食べるんだけどね(^_^;)
3泊4日の関東遠征の最終日、上野動物園へ行ってきました。

一人徘徊が大好きなワタシ

いつもは、鎌倉、横浜へ行くことが多いのですが、
寒いけど、お天気がとっても良かったので、
今回はのんびり動物に逢いに行きたいなぁっ~~てね(*^^)v
ここに来たのは、何十年ぶりだろう?!
楽しい工夫がいろいろされてて、ホント楽しい

なんといっても、まずはパンダ!

シンシンは、うろうろ、ぐるぐる~あっちこっちに歩き回っていました。



リーリーはといえば・・・
まったく動く気配なし!


せめて、コッチをむいて寝てくれてたらねぇ~~

西園の方に行ったころには、お腹がペコペコ

竹皮パンダ弁当(¥580)を池のほとりで食べちゃった(*^^)v


パンダの顔を食べるのが可哀想な気がして・・・

結局は、最後に食べるんだけどね(^_^;)
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by my-heart103
| 2012-03-20 09:55
| 旅行、お散歩
2012年 03月 18日
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by my-heart103
| 2012-03-18 23:22
| コンサート、音楽
2012年 03月 17日
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by my-heart103
| 2012-03-17 23:05
| コンサート、音楽
2012年 03月 15日
3月11日という震災1年目となる日に、横浜青葉台のフィリアホールで
第5弾CD「ウィーンの風」リリース記念の、マイハートコンサート♪
プログラムは、
モーツァルト;弦楽四重奏曲 第17番 変ロ長調「狩」KV.458
コルンゴルド;弦楽四重奏曲 第2番 変ホ長調 op.26
シューベルト:弦楽四重奏曲 第13番 イ短調「ロザムンデ」D.804

東急青葉台駅と直結していて、便利で素晴らしいホールです。

マイハート独特の、イスの並び・・・
みなさん、ビックリなさいますね(^^ゞ


受付や裏方業務で、アンコールだけしか会場には入れませんが、
いい音でしたね~~♪



たくさんのお友達も、きてくださいました。
高校時代、大学時代、デトモルト時代、ドルトムント時代などなど・・・
友達は、私の一番の宝物です。
その友達と再会は、ホント私にとっても幸せな時間でした
この3月11日という日に・・・
感謝の気持ちでいっぱいです
本当に、ありがとうございました。
第5弾CD「ウィーンの風」リリース記念の、マイハートコンサート♪
プログラムは、
モーツァルト;弦楽四重奏曲 第17番 変ロ長調「狩」KV.458
コルンゴルド;弦楽四重奏曲 第2番 変ホ長調 op.26
シューベルト:弦楽四重奏曲 第13番 イ短調「ロザムンデ」D.804

東急青葉台駅と直結していて、便利で素晴らしいホールです。

マイハート独特の、イスの並び・・・
みなさん、ビックリなさいますね(^^ゞ


受付や裏方業務で、アンコールだけしか会場には入れませんが、
いい音でしたね~~♪



たくさんのお友達も、きてくださいました。
高校時代、大学時代、デトモルト時代、ドルトムント時代などなど・・・
友達は、私の一番の宝物です。
その友達と再会は、ホント私にとっても幸せな時間でした

この3月11日という日に・・・
感謝の気持ちでいっぱいです

本当に、ありがとうございました。
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by my-heart103
| 2012-03-15 23:26
| コンサート、音楽